Tret de sortida a la vaga en sanitat

Aquest dimecres s’inicien dues jornades de vaga impulsades pel sindicat de Metges de Catalunya. Des dels sindicats demanen solucions al sistema en relació amb la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius sobre les condicions assistencials, laborals i retributives.

Joan XXIII vaga
PUBLICITAT

Una jornada marcada per la gran mobilització que s’està vivint a les portes Departament de Salut, a Barcelona. Salut ha xirat en un 17,5% el seguiment de la vaga pel que fa als facultatius i del 0,8% de la resta de personal. En canvi, Metges de Catalunya eleva el seguiment global fins al 75%. Tani Francesch, delegada de Metges de Catalunya a l’Hospital Joan XXIII, expressa que “mai havia vist tant seguiment una vaga tan massiva”, tot posant el focus en “l’alta presència de gent jove”.

Salut ha donat també xifres específiques del seguiment a l’Atenció Primària, on el seguiment ha estat més elevat que la mitjana, amb un 33,5% de facultatius i un 3,4% de la resta de personal.

Infermeria se suma a la vaga

A banda dels metges, altres membres del personal de la salut s’ha sumat a aquestes reivindicacions com és el cas del personal d’infermeria de l’hospital Joan XXIII de Tarragona, sota la plataforma Aturem Joan XXIII.

Cal destacar que el personal d’infermeria no ha pogut secundar la vaga, ja que se’ls hi han imposat uns serveis mínims del 100%. Per aquest motiu han decidit fer una primera acció de protesta aquest matí on entre 50 i 100 professionals han tallat el carrer davant del centre hospitalari. Durant aquest migdia tornaran a fer una acció similar respectant els torns imposats. Carlos Martinez, portaveu de la plataforma, expressa que l’objectiu és “generar rebombori entre els assistents a l’hospital, ja que no poden secundar la vaga”.

La secció d’infermeria ha organitzat també dues mobilitzacions, una primera aquest dimecres a la tarda i una de major magnitud que portarà aquest dijous un manifest a l’Ajuntament de Tarragona.

PUBLICITAT