UGT denuncia l’externalització del Centre d’Acollida La Mercè

El centre d’acollida Mare de Déu de la Mercè de Tarragona i UGT denunciaven aquest divendres la situació que pateixen els professionals de l’entitat arran de l’externalització d’una de les llars en les quals treballen.

PUBLICITAT

A causa del dèficit estructural de plantilla que sofreix el centre d’acollida, van demanar al serveis territorials de DGAIA un redimensionament de la plantilla d’educadors socials, per poder donar millor resposta a les necessitats dels joves i infants del centre. La resposta als treballadors no va arribar fins al passat 17 d’abril, on els informaven que l’administració havia decidit externalitzar la llar Xaloc (la de nois de 12 a 18 anys).

Natàlia Martínez, treballadora social a La Mercè i delegada de CCOO, assegura que des del centre defensen la figura del reforç educatiu per donar assistència personalitzada als infants.

Des del Centre d’Acollida La Mercè destaquen que només un 10% del total dels centres d’infància són públics. A més reclamen que fa anys que treballen amb serveis mínims i que si no reben resposta dels responsables territorials de DGAIA a Tarragona “aniran a buscar-los”.

PUBLICITAT