UGT porta als jutjats la situació de la Residència Les Alzines

AMPLIACIÓ: Quatre treballadores de la residència Les Alzines de Tarragona aniran a judici després que no hagin assolit cap acord amb l’empresa en l’acte de conciliació, celebrat aquest dimarts al matí, segons ha informat ACN. Les empleades asseguren que s’han vulnerat els seus drets laborals i denuncien la companyia per assetjament laboral i persecució sindical. UGT Serveis Públics va denunciar al Departament de Drets Socials la manca de treballadors al centre, així com a Inspecció de Treball l’incompliment del conveni vigent per part de l’empresa.

PUBLICITAT

Ja fa temps que UGT denuncia els incompliments de ràtios i altres males pràctiques a les residències concertades de Catalunya. Aquest cas s’ha fet extrem en el cas de la residència Les Alzines de Tarragona, a la qual van haver de sol·licitar tres inspeccions de treball a l’administració pública durant el mes de gener. Aquesta residència pertany al grup El Bastón de Oro i té un 75% subvencionat per la Generalitat de Catalunya. Des d’UGt han assenyalat com és recurrent trobar mancances d’un 50% de la plantilla necessària i en un cap de setmana van intentar fer un torn amb només una persona.

El sindicat ha intentat denunciar això mitjançant negociacions, però davant la negativa de la residència van decidir portar la denúncia al jutjat. Enrique Martin, secretari general d’UGT serveis Publics, explica que a més “el comitè d’empresa nascut el darrer juny ha patit una forta persecució sindical, quan només han intentat negociar un conveni de referència”. Aquesta s’intensifica quan, a dos dies del judici per una demanda grupal, l’empresa va obrir quatre expedients de falta molt greu a quatre treballadores. Martin afirma que “aquest és un clar acte intimidatori” i a més aquests expedients presentaven moltes incongruències.

Les diferents denúncies presentades a inspecció de treball s’han resolt de manera favorable al sindicat. Amb tot plegat UGT fa una crida al departament de Drets Socials de la Generalitat perquè es faci responsable d’aquests fets. Aquest 31 de maig realitzaran un acte de conciliació previ abans d’arribar als jutjats.

PUBLICITAT