Un 2% de la població ha rebut la 2a dosi de la vacuna

Fa gairebé 2 mesos que s’ha començat la vacunació de la COVID-19 a tot Catalunya. A Tarragona, fins ara, ja l’han rebut 8.833 persones, 3.881 de les quals ja els han posat la seva segona dosi. Tot sumant un percentatge del 2,73% de la població total de la ciutat que ha completat el procés de vacunació. Aquestes jornades haurien d’accelerar-se amb l’arribada de lots de vacunes i l’aprovació d’altres noves com la de Janssen.

Una auxiliar d'infermeria de la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona rep la vacuna.
PUBLICITAT

El procés de vacunació, que inicialment prioritzava a ciutadans de residències i personal sanitari, ha avançat a un ritme lent per falta de dosi que no han arribat. La majoria dels vacunats per segona dosi proclamen que fora d’alguna reacció a la vacuna, no han tingut cap problema després de rebre les dosis i que es troben saludables. Òscar Ros, exgerent de l’hospital Sant Joan de Reus i part del personal sanitari vacunat, aconsella a la població vacunar-se, ja que comenta és l’arma més efectiva per combatre la pandèmia.

Si bé les jornades de vacunació dels últims mesos han tingut resultats majoritàriament positius, encara hi ha contagis, ja que la vacuna no protegeix contra això. En els últims dies de les 1.483 PCRs i les 746 TA fetes un 2,85% han resultat positives, sumant uns 60 infectats per Covid-19 dins de la mateixa ciutat de Tarragona, a més, mantenint un risc de rebrot pròxim als 100 punts, al voltant de 95 punts, en contrast amb els 103 de Salou i els 168 de Reus.

PUBLICITAT