Un any que la pandèmia va arribar a Catalunya

Inicialment tothom es pensava que serien casos aïllats, però ja s’ha vist que no ha sigut així. Josep Guarro, catedràtic de Microbiologia a la Universitat Rovira i Virgili, ha assegurat al programa Carrer Major que “cap país del món estava preparat” i no sap si ara “ho estem més”. Tot i això considera que s’ha demostrat la importància de la cooperació internacional en termes científics.

Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar atenent un pacient ingressat a l'UCI amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. 29 de gener del 2021. (Horitzontal) [S'ha pixelat el número d'UCI pel dret a la intimitat del pacient]
PUBLICITAT

El catedràtic ha assenyalat que la gestió ha sigut molt dolenta en tots els països, i ha criticat que s’hagi prioritzat alguns cops l’economia a la salut.

Tot i això ha reconegut que “és normal” que hi hagi virus així, que aquest és molt transmissor, però que no exageradament virulent. Amb tot això no creu que a finals d’estiu el 70% de la població vacunada, i assegura que en tot cas serà a finals d’any.

PUBLICITAT