Un any sense contagis a La Mercé

La residència de La Mercè tanca aquest primer any de pandèmia sent una residència verda, és a dir, sense que es produeixi cap contagi al centre. A més, el 90% dels residents han sigut vacunats i entre el 70% i el 80% dels treballadors del centre.

Lourdes Julià i Pepita Duch són la primera treballadora i la primera resident de la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona en rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19. Imatge del 18 de gener del 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Anton López, director de La Mercè, declara que “han tingut molta sort, però la sort es persegueix“. El centre compta actualment amb 117 residents i 110 treballadors actius, més una bossa de treball d’unes 250 persones. El director assegura que aquest bon funcionament prové “d’un treball incansable i una gran col·laboració entre absolutament tot l’equip“.

López manifesta que “no volen ser un referent, sinó fixar-se en el treball diari”. El director també transmet els desitjos dels treballadors i els residents de “tornar a ser un centre obert“, quan la incidència del virus ho permeti.

La residència ha aconseguit fins i tot mantenir moltes de les activitats com alguns passejos i la psicoteràpia amb gossos. López apunta que ha sigut un any difícil en l’àmbit emocional per als residents, però sempre han intentat mantenir-se vinculats a les famílies.

PUBLICITAT