Un estudi de la URV analitza com afecta la transició verda a la competència i la concentració al mercat empresarial

Un estudi impulsat per un grup investigador de la URV ha evidenciat la necessitat d’una actuació immediata a les polítiques ambientals per tal fomentar una transició completa a fonts d’energia renovable i evitar així l’existència de riscos ambientals, monopolis d’empreses o l’absència d’inversió.

PUBLICITAT

La transició verda cap a una economia més sostenible i respectuosa amb el medi ambient s’ha convertit en una necessitat per combatre el canvi climàtic, l’escassetat de recursos i la contaminació. És a causa d’aquest fet, que l’estudi, desenvolupa un model teòric de competència i adverteix sobre la urgència de mitigar els riscos ambientals i econòmics a l’hora que constata que durant el procés de transició verda és inevitable un augment de preus. Finalment, l’estudi remarca que, tot i que els preus són més alts en l’escenari que aposta perquè totes les empreses fan la transició verda, aquest és el supòsit que aporta un màxim benefici global.

L’estudi conclou, per tant, que tot i que l’augment de preus és inevitable durant la transició verda, l’elecció d’estratègies empresarials i la resposta dels consumidors poden influir significativament en el benefici global i, en conseqüència, en el resultat final de la transició cap a pràctiques més sostenibles.

L’estudi ha estat publicat a la revista acadèmica i científica de producció internacional Journal of Cleaner Production,

PUBLICITAT