Un estudi per ajudar a predir el risc de complicacions de la Covid-19

Tot i que sembla que la Covid-19 ja queda lluny o que està desapareixent el perill, amb l’arribada de la tardor i l’hivern, tot indica que aquest virus tornarà a agafar protagonisme. Les complicacions que pot tenir un contagi i les seves conseqüències en la salut dels pacients és el principal focus de preocupació.

urv_estudi
PUBLICITAT

Davant d’aquest context, un equip investigador de la URV i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), amb la col·laboració de diferents centres hospitalaris, entre ells l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona han descobert un biomarcador a la sang que ajudarà a predir si una persona amb Covid-19 té més risc de patir aquestes complicacions. Sonia Fernández-Veledo, investigadora del Departament de Medicina i cirurgia de la URV que ha liderat aquest projecte junt amb Anna Rull, investigadora tan de la URV com de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, es mostra molt satisfeta i orgullosa del treball i col·laboració de tot l’equip i creu que és avenç científic molt significatiu_

L’objectiu de l’equip és traslladar aquest estudi a una població més extensa per acabar de confirmar a més gran escala els resultats validats científicament. Un desig que dependrà del finançament que pugui rebre el projecte.

PUBLICITAT