Un incendi a la Terra Alta mobilitza més de 110 efectius dels Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen des de primera hora de la tarda en l’extinció d’un incendi forestal a Batea, a la Terra Alta, del qual s’ha rebut l’avís aproximadament a un quart de quatre.

PUBLICITAT

El foc ha avançat empès pel vent direcció nord-oest, amb el flanc dret alineat en paral·lel a la carretera T-723, amb llançament de focus secundaris a més de 50 metres, i ha travessat a territori aragonès, on hi ha la major part de terreny cremat. Les flames també han saltat la carretera A-2411, afectant a banda i banda de la via.

Els Bombers de la Generalitat treballen conjuntament i en coordinació amb els mitjans d’extinció del Govern d’Aragó en un perímetre d’unes 90 hectàrees. D’aquestes, les flames han cremat unes 4 hectàrees de vegetació en territori català, segons dades provisionals dels Agents Rurals.

En el dispositiu d’extinció, els Bombers hi treballen amb uns 119 efectius i 33 vehicles. A més, també hi ha sobre el terreny 9 mitjans aeris: 5 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders i un altre helicòpter de comandament.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera T-723 està tallada a causa de l’incendi a partir del quilòmetre 5 a Batea i el quilòmetre 10 de la carretera a Nonasp, segons informen les autoritats aragoneses.

PUBLICITAT