Un incendi a una empresa de sofre a Constantí fa sonar les sirenes i obliga confinar el polígon

Protecció Civil alerta d’un incendi a una empresa de sofre a Constantí, a AFEPASA que han fet sonar les sirenes i es demana el confinament de la zona. Al magatzem hi ha afectat el sofre que al cremar pot generar diòxid de sofre i s’ha activat el PLASEQTA. És per aquest motiu que Protecció Civil demana el tancament a l’edifici més proper a polígon de Constantí.

FONT: RÀDIO CIUTAT DE TARRAGONA
PUBLICITAT

Segons les darreres informacions facilitades a Ràdio Ciutat de Tarragona, no es tem que el foc progressi cap a zones habitades a Constantí, i Mossos han tallat els accessos al polígon. De moment, es desconeix si hi ha ferits per l’incendi i hi treballen 16 dotacions dels Bombers de la Generalitat per tal d’apagar les flames.

En breus moments s’espera que comparegui el delegat del Govern, Àngel Xifré a l’edifici del 112 per actualitzar la situació al polígon. S’estan retirant els palets que més cremen per tal d’evitar que progressin les flames. El 112 ha rebut un total d’una sentantena de trucades.

MINUT A MINUT:

00:48: El #PLASEQTA passa a alerta. @bomberscat es mantindrà en tasques d’extinció del producte. El confinament s’aixeca i només queda restringit l’accés a la zona més propera a la industria, ja que hi ha operatius treballant i a més es pot donar algún valor alt de concentració de prodcute en remenar restes que cremen.

00:10: Bombers continuarà treballant durant la nit en la zona de l’incendi i prenent mesures. Mossos i Bombers informen que no es detecten persones confinades dins les indústries

23:49: L’incendi de Constantí encara no està extingit i 28 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat segueixen treballant en les tasques d’extinció. A més, des de Protecció Civil avisen que quan es remena el producte químic els valors s’accentuen

23:10h: Els Bombers de la Generalitat realitzaran un porta a porta pels edificis de la zona confinada per a comprovar quina gent hi ha

22:47h: Protecció Civil manté el confinament en el poligon Constantí (fins a c/ Dinamarca) ja que els resultats de les mesures que està prenent Bombers no permeten aixecar el confinament encara

20:28h: Es desconfina l’aeroport de Reus i Acció Climàtica han mesurat el nivell de sofre i ha donat un resultat de 0. Les properes hores es podria desactivar el PLASEQTA.

19:00h: Per canvi en direcció del vent, es manté el confinament al polígon i s’amplia a part del municipi de Reus i part del de Constantí en la zona delimitada per la TV-7211, l’aeroport de Reus i la C-14. És una zona industrial (NIRSA) i amb alguns masos. Cal confinar-se (en l’aeroport també). S’ha desviat un vol Ryanair Dublin- Reus que arribava a 20.05h.

18:30h: Segueix en directe la roda de premsa del sots-inspector de Bombers Carmel Exposito.

18:00h: S’anuncia una roda de premsa a les 19:30h de Bombers per fer valoració de les causes de l’incident amb el sots-inspector Carmel Exposito.

17:42h: Àngel Xifré explica que l’incendi s’havia produït una hora abans que sonessin les alarmes i que és a punt de desactivar-se el PLASEQTA

17:30h: EN DIRECTE la Roda de premsa des del 112 amb l’Ultima Hora de l’incendi al Polígon de Constantí.

17:17h: Es manté l’ordre de confinament al polígon de Constantí per l’incendi a l’empresa. Les sirenes segueixen sonant i es recorda que no afecta a les zones urbanes, sinó que només al polígon.

17:14h: Segons avança l’ACN AFEPASA (Azufrera y Fertilizantes Pallarès), l’empresa de sofre del polígon Constantí on s’ha produït un incendi, assegura que el foc “està controlat” i que no ha provocat “cap afectació a la salut pública”.

17:05h: El Servei d’Emergències Mèdiques rectifica i hi ha dues persones ferides 1 menys greu, traslladat al Hospital Joan XXIII i 1 alta in situ.

16:58h: El cap de Protecció Civil compareixeran a les 17:30h per explicar la situació actual de l’incendi a l’empresa de sofre a Constantí,

16:53: Aquesta és la imatge del fum per l’incendi a AFEPESA. El 112 ha rebut un total d’una sentantena de trucades per l’incendi.

16:50h: Es manté l’ordre de confinament de la població al polígon per l’incendi a l’empresa. Protecció Civil insisteix en evitar apropar-se a la zona dels fets. Protecció civil també expressa que no afecta al Nucli Urbà de Cosntantí.

16:46h El Servei d’Emergències de la Generalitat informa que hi haurien 3 persones ferides, de caràcter lleu que ha sigut raslladat a l’Hospital Joan XXIII.

16:44H. Bombers retiren els palets que podrien cremar i evitar que progessin les flames.

PUBLICITAT