Un llarg camí per assolir la igualtat laboral

CCOO i UGT s’han concentrat juntament aquest vuit de març a la plaça de la dona treballadora envers la violència i la discriminació de les dones en els seus llocs de treball i per la igualtat laboral. Els sindicats han volgut fer un repàs de les fites assolides enguany com els ERTO i la reforma laboral, mesures que asseguren “han tingut un impacte contra la desigualtat”.

ccoo ugt 8 març
PUBLICITAT

Tot i això, les representants han volgut recordar que “queda molt per fer“. En aquest sentit, des d’UGT asseguren com, per exemple, “les dones tenen més problemes per tornar a incorporar-se al treball després de la pandèmia”. Tomasa Guerrero, secretaria de la dona i polítiques LGTBI de CCOO Tarragona, posa el focus en la necessitat de “responsabilitzar a tothom del sistema de cures”.

Les representants sindicals manifesten que totes aquestes mesures necessiten “recursos econòmics per aconseguir la igualtat“. En acabar el manifest els convocants han demanat un minut de silenci per totes les víctimes mortals del darrer any i tot seguit han marxat en manifestació fins a la plaça de la Font per recolzar els actes de l’Ajuntament.

PUBLICITAT