Un milió d’euros per superar el 65% de recollida selectiva

L’Ajuntament de Tarragona ha rebut una subvenció d’un milió d’euros de l’Agència de Residus de Catalunya. Aquests provenen dels fonts Next Generation i suposa una de les subvencions més altes que es dona al país.

PUBLICITAT

Aquests diners aniran destinats al tancament de contenidors, com ja s’ha fet a Bonavista, el Serrallo i Cala Romana, al projecte de limitació de les aportacions de fracció resta a tres dies de la setmana i a la implementació d’una aplicació mòbil que comuniqui els usuaris i l’Ajuntament per tal que es faci el seguiment de la recollida individual de cada persona o domicili. A més a més, també aniran dirigits a l’ampliació de les recollides comercials personalitzades i les actuals recollides d’oli i tèxtil i la futura bonificació per participació a llarg termini.

L’objectiu és arribar al que marca la Unió Europea pel 2035: superar el 65% de recollida selectiva. Aquest fet implica doblar el que és la recollida selectiva actual a la ciutat i rebaixar més de la meitat el que s’incinera.

Tot i això, el conseller de Serveis Generals i Neteja Pública, Jordi Fortuny, assegura que per fer front aquestes inversions s’hauran de posar més diners.

Cal destacar que això suposaria un gran benefici per la ciutat de Tarragona tant a nivell ambiental com econòmic. Així doncs, rebaixar la fracció resta implicaria estaviar-se més de dos milions d’euros l’any i sis-cents mil en incineració. En els últims mesos ja s’ha aconseguit rebaixar el 10% i enguany els ciutadans ja podran començar a veure els seus fruits.

PUBLICITAT