Especial informatiu: Explosió al polígon sud de Tarragona

A les 18:37 d’aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc una explosió al polígon sud de Tarragona. Es tracta d’una empresa IQOXE, de moment no hi ha constància de ferits.
Diversos testimonis han explicat que s’ha sentit un fort soroll i ha ressonat en finestres i portes de llocs de la zona.
Des de Protecció Civil han activitat el PLASEQCAT i han demanat el confinament a La Canonja i Vila-seca. Tot i que han confirmat que no és un núvol tòxic.
D’altra banda trànsit demanen evitar circular per l’N-340 propera a la zona i la C-31B. Interromputs els trens a la zona Salou-Portaventura. També afecta les línies de tren R13, R14, R15, R16 i R17.
A hores d’ara treballen 20 dotacions de bombers i es pot veure una gran flamarada des de diversos punts de Tarragona.

PUBLICITAT

19:44 Actualització:

A hores d’ara Protecció Civil ordena en confinament a Les Pinedes de Vila-seca, al barri de Bonavista de Tarragona, el centre educatiu la Laboral i La Canonja.

S’han fet sonar les sirenes per avisar que la població es confini en aquestes zones.

Fonts no oficials diuen que podria haver-hi quatre ferits i que l’explosió podria ser d’un reactor. Però de moment ni Protecció Civil, ni el SEM ni els Bombers han confirmat res de tot això.

19:57 Actualització:

El SEM ha confirmat que hi ha 4 persones ferides amb pronòstic de gran cremades.

El President de la Generalitat, Quim Torra, s’està desplaçant fins al lloc dels fets. I també el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

20:15 Actualització:

Segueixen augmentant les dotacions de bombers que treballen per apagar l’incendi derivat de l’explosió. Ara en són 24.

S’està treballant per sofocar les flames d’un dipòsit amb productes químics. L’explosió ha provocat altres incendis petits que afecten a altres instal·lacions de la indústria. Bombers pentina la zona per veure si hi ha alguna altra persona atrapada o ferida.

D’altra banda s’ha restablert la circulació a C-31B, N-340 i T315.

20:17 Actualització:

Hi hauria una persona morta, segons ha dit l’alcalde de Tarragona, a Torreforta per l’ensorrament d’un pis a la plaça Garcia Lorca de Torreforta.

20:20 Actualització

Bombers assegura que han aconseguit rebaixar la intensitat de les flames i controlar l’incendi del producte.

20:24 Actualització

L’equip RNBQ ràdiològic nuclear biològic i químic, i un helicopter nocturn medicalitzat estan activats.

Protecció Civil informa que no es detecten presència de tòxics en l’aire a l’entorn del riu Francolí proper a l’empresa afectada.

20:26 Actualització

El President del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, s’ha pronunciat a través de les xarxes socials explicant que ja s’ha posat en contacte amb Quim Torra.

20:35 Actualització

La Presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que estan pendents del que està passant.

Publiée par Ràdio Ciutat de Tarragona sur Mardi 14 janvier 2020

20:38 Actualització

El President, Quim Torra, el Vicepresident, Pere Aragonès, el Conseller d’Interior, Miquel Buch, la Consellera de Salut, Alba Vergès, i subdelegat del Govern Espanyol de Tarragona, Joan Sabaté, estan reunits a l’edific del 112 de Reus.

En aquests moments s’està restablint la circulació de trens.

20:46 Actualització

Protecció Civil ha confirmat que hi ha sis persones ferides. Dos grans cremats, un menys lleu i tres lleus.

20:49 Actualització

A Torreforta han quedat diverses restes de material de l’explosió.

Segons sembla l’ensorrament de la plaça Garcia Lorca seria d’un element estructural d’un dels habitatges d’un edifici de cinc plantes. Tres dotacions dels bombers estan revisant l’estructura i quatre dels Mossos d’Esquadra.

21:11 Actualització

El Conseller d’Interior, Miquel Buch, confirma que hi ha una persona desaparegutda.

El Conseller assegura que s’han activat tots els plans correctament, i que a l’aire no hi ha cap particula tòxica per a la salut. Tot i això reconeix que al carrer se sent mala olor, però que no és res important.

Buch parla sobre les sirenes i assegura que s’ha activat el pla perquè activessin les sirenes i just quan anaven a sonar han vist que no hi havia cap dada que les fes necessari la seva activació, perquè no hi havia res tòxic a l’aire.

21:43 Actualització

Quim Torra, President de Catalunya, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població, assegurant que no hi ha cap element tòxic en aquests moments. Per això ha demanat normalitat.

També ha agraït la feina dels Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i el Servei d’Emergències.

El vicepresident, Pere Aragonès, ha remarcat el missatge de calma. Aragonès creu que en les properes hores es podrà anar ampliant la informació.

Alba Vergès, Consellers de Salut, ha confirmat que hi ha un ferit crític i un molt greu que han traslladat a la Vall d’Hebron de Barcelona, i ha explicat que s’han activat dos psicòlegs per donar el recolzament que toca in situ.

Albert Ventosa, cap de la regió d’emergències ciutadanes, ha destacat que la coordinació i l’actuació ha estat immediata. La intervenció per part de Bombers s’ha centrat en tres objectius: l’atenció de les víctimes, poder identificar l’afectació que podien tenir i apagar els incendis d’un dipòsit. El cap de la regió ha assegurat que ara mateix segueix la recerca de la persona desapareguda i que les estructures de la zona ha quedat molt danyades i per això és molt difícil la recerca.

D’altra banda estan deixant cremar de forma controlada el tanc perquè és la forma més segura d’apagar l’incendi.

Els bombers, segons ha dit Ventosa, treballaran tota la nit.

En aquestes hores han confirmat vuit persones ferides. Cinc lleus, dos grans cremats i un menys lleu.

PUBLICITAT