Un Nadal sense productes informàtics

La manca de components electrònics al mercat internacional per la manca de xips és un problema que s’arrossega des del febrer de 2021. Alguns proveïdors dataven en sis mesos la tornada a la normalitat, però deu mesos després el problema continua. Ara s’estima que “la situació podria allargar-se durant tot el 2022″.

Eloi Sabater, millor nota de les PAU a les comarques gironines, mirant les notes a l'ordinador amb el seu germà, el 28 de juny del 2021 (horitzontal)
PUBLICITAT

José Manuel Jiménez, gerent de PC Box, manifesta que “encaren una campanya de Nadal amb la incertesa de si podran cobrir la demanda dels clients“. Durant aquestes dates la venda de tecnologia augmenta molt i des de l’establiment asseguren que “pateixen manca de tota mena de productes informàtics”.

Les gràfiques pateixen especialment per l’alta mineria de criptomonedes que hi ha en l’actualitat. Josep Pons, consultor informàtic de Market PC, explica que aquesta situació “ha augmentat els preus dels productes informàtics i s’espera que continuïn a l’alça”.

Per a Pons, l’oligopoli de Taiwan i Corea del Sud de processadors i la millora tecnològica contínua farà que “el preu d’aquests productes potser no torna a baixar mai”.

PUBLICITAT