Un nou electrolitzador que aproparà la realitat de l’hidrogen verd a Tarragona

El consorci format per les empreses Iqoxe, Messer, Enagás Renovable i Repsol com a davantera del projecte, s’han concentrat avui per presentar un nou projecte d’energia renovable a Tarragona.

PUBLICITAT

La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit aquest acte de presentació que tindrà una inversió d’uns 230 MEUR i 80 MEUR per noves instal·lacions. Es durà a terme la creació d’un electrolitzador de 150 MW que es posarà en marxa l’any 2025 situat al Pol Petroquímic de Tarragona. Una nova oportunitat per liberalitzar la transició energètica, on l’hidrogen renovable tindrà un paper important en el procés de descarbonització la indústria regional i en el transport. Juan Abascal, director general de Transformació Industrial i Economia Circular, de Repsol ha recalcat que “és un camí llarg i avui tenim una nova oportunitat”.

Roger Torrent conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya també ha recalcat que “aquesta emergència climàtica actual és el primer element que impel·leix en la transformació del model productiu“. Ha afegit que “aquest projecte és un pas endavant i definitiu per un nou paradigma“.

PUBLICITAT