Un octubre ple d’activitats per reivindicar els vins de la D.O. Tarragona

La D.O. Tarragona ha presentat una tardor atapeïda d’activitats per tota la demarcació. Aquesta arranca aquest dimecres en el marc de les festes de Santa Tecla amb el dinar popular d’Espineta amb Cargolins que prepararà el restaurant El Llagut. Un dels eixos centrals d’aquesta tardor serà la Galeria Macabeu, que pretén reivindicar aquesta varietat icònica de la DO per apropar-la al públic professional i popular.

DO Tarragona
Pla detall d'un home agafant amb la mà un gotim de raïm en una finca de Torroja del Priorat, en l'inici de la verema. Foto del 4 de setembre del 2020 (horitzontal).
PUBLICITAT

Oriol Pérez, responsable de comunicació de la DO Tarragona, explica que “durant el mes de l’octubre la gent està molt pendent del vi i han d’aprofitar per reivindicar la ruta del vi tarragonina”. Exemple d’això és la festa de la verema de Vilabella que pretén la projecció del vi sobre el seu propi territori d’origen. Pel que fa a Tarragona la DO s’implicarà a les ja tradicionals Jornades del Romesco i al Festival Tau de música antiga, a més Pérez afirma que, cada com més, “volen fer tastos dins del patrimoni tarragoní”.

El responsable valora “extraordinàriament” les activitats fetes durant la darrera temporada, assegurant que “la gent cada cop entén millor els vins de la denominació”. Un dels objectius és apropar al públic jove als vins del territori, el qual asseguren “avança amb activitats festives com les dutes a terme en la darrera festa del vi i l’aposta pels escumosos ancestrals”.

Agenda

21 de setembre i en el marc de les festes de Santa Tecla 700 formarem part del dinar popular d’Espineta amb cargolins que prepararà el restaurant El Llagut per impulsar un acte en benefici de La Muntanyeta i patrocinat per Chartreuse

24 i 25 de setembre i 1 i 2 d’octubre Activitats de la FESTA de la VEREMA als diversos cellers de la D.O. Tarragona.

29 de setembre copa de cortesia al Cine Club de Valls que dins la programació de la Festa de la Verema de la Ciutat de Valls projectarà la pel·lícua «Entre Copas».

1 d’octubre Festa de la Verema a Vilabella.

8 d’octubre la D.O. Tarragona participarà en les Jornades de Patrimoni i Paisatge que organitza l’Associació Terres del Gaià al Monestir de Santes Creus amb un tast maridatge de vins i territori.

11 d’octubre Galeria MACABEU que constarà dels actes segments:

  • 14:00 Taas amb Premsa i degustació maridatge
  • 16:00 Ponència JuanCarlos Sancha, professor de la Universidad de La Rioja
  • 17:00 obertura al públic de la Galeria MACABEU
  • 20:00 Tancament de la Galeria MACABEU
  • 20:30 Sopar Maridatge de MACABEU amb Ferran Cerro Restaurant

8 d’octubre participem a la Fira de Cambrils amb un tast dirigit dels nostres vins.

Del 7 al 27 vins a les Jornades del Romesco organitzades per l’Associació d’Empresaris Hotelers de Tarragona.

PUBLICITAT