Un projecte de recerca de la URV transforma el marro del cafè en bioplàstics

La URV i la marca de cafè INCAPTO col·laboren en un projecte de recerca per convertir el marro del cafè en bioplàstics i altres materials compostos, que han de ser utilitzats, per exemple, per fabricar peces de cafeteres.

PUBLICITAT

Cada any es consumeixen aproximadament 9,5 milions de tones de cafè al món. Com que per cada tona es generen 650 quilos de pòsit, es produeixen 6,2 milions de tones de pòsit anuals. Tal com explica Magda Constantí, una de les investigadores “aquest residu orgànic és ric en material lignocel·lulòsic, i quan se li fa un tractament fisicoquímic allibera uns sucres que es transformen en bioplàstics mitjançant l’acció de microorganismes”. Francesc Medina, un altre dels investigadors, explica que el cafè, per la seva diversitat i potencial, es presenta com “un material excepcionalment interessant per a la recerca i el desenvolupament de nous productes sostenibles”.

Per part de l’empresa INCAPTO la idea és que el material resultant s’utilitzi per fabricar components de les seves cafeteres o altres materials d’un sol ús.

PUBLICITAT