Sant Magí torna en tots els sentits i amb perspectiva feminista

Sant Magí torna a la completa normalitat. És el missatge principal en la presentació de tots els actes de festes d’un dels patrons de la ciutat que aniran del 12 al 19 d’agost i que torna a ple rendiment a carrers i places. Com a novetat principal enguany, per la 14ena edició de la iMAGInada, es centrarà en la temàtica de la caça de bruixes als jardins del Camp de Mart com escenari principal.

PUBLICITAT

Una proposta feminista que es centra en els oficis que practicaven les dones durant la caça de bruixes i eren perseguides per dur a terme diverses pràctiques com remeis naturals i oficis relacionats amb la sexualitat.

La consellera de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé celebrava el retorn d’una de les festes amb major simbolisme i essència per la ciutat, dos anys després de no fer-ho per la COVID-19.

Un Sant Magí on no poden faltar els actes principals com la remullada que, tot i les restriccions de la Generalitat per la sequera, es treballa amb EMATSA per celebrar l’esdeveniment amb l’aigua sense afectar-ne el seu funcionament.

Entre els actes més destacats hi haurà la 5a marxa de l’aigua de Sant Magí que farà el seu recorregut des de Rodonyà fins a Tarragona el 12 d’agost, la VII Trobada de Gegants i Nanos amb la ballada de lluïment de la plaça de les Cols.

No hi faltaran propostes com el sabors del món, concerts, tastet de cervesa artesana i gintònic, els vermuts musicals o els tallers familiars. Tot plegat, clourà el 19 d’agost a la Diada de Sant Magí amb les tradicionals matinades, la diada de les quatre colles castelleres de Tarragona i la professó, com a actes principals.

Consulta el programa d’actes complet aqui

PUBLICITAT