Un Sant Magí marcat per la rapidesa

Avui ha tornat un dels dies més esperats com recordaven els tarragonins i tarragonines: el dia de Sant Magí. En ell arriba la tradicional diada castellera a la plaça de les Cols on han actuat aquest 19 d’agost les quatre colles castelleres tarragonines.

PUBLICITAT

El torn d’encertar la diada han estat els Xiquets de Tarragona. Han tornat a agafar confiança i així ho han demostrat descarregant d’inici el 2d8f. I un dels moments claus de la colla ha estat a la segona ronda, quan han descarregat el primer 5d8, des de la represa. A tercera ronda han descarregat un castell que tenen molt ben estudiat com és el 3d8 i han tancat la seva millor diada de l’any i amb 300 matalassers a la plaça de les cols amb dos pilars de 5.

Per la seva banda la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han començat de menys a més i és que han descarregat el 2d7 que ja tenen molt consolidat enguany amb 6 cops descarregat. I és que els del barri cooperativista ho han tornat a fer i descarregant per tercer cop enguany un 3d8 ferm i sense cap complicació. A tercera ronda ha arribat el plat fort i amb un gran treball en els assajos han descarregat el primer 4d8 d’aquest 2022, aconseguint així una de les millors diades de la seva història. Per finalitzar i per posar la cirereta al pastís han descarregat l’únic pilar de 6 aquesta diada.

Tanmateix, la Jove de Tarragona han començat forts i descarregant el 7de8 on ja porten 4 en el seu compte personal d’aquest 2022. L’enxaneta ha tingut alguna complicació, però han treballat de valent i l’han pogut tirar endavant. A segona ronda han apostat per un castell de 9 i aquest ha sigut el 4d9f descarregant-lo per segon cop enguany. El gran castell, el més esperat ha estat el 3d9f, on l’han tornat a descarregar després d’assajar-lo i les grans darreres actuacions que han anat realitzant. Han acabat la diada en dos pilars de 5 i dos pilars de 4.

Els del barri mariner també han volgut apuntar alt amb castells de 7 i mig, on la primera ronda han descarregat el 4d7a, el segon d’enguany, molt ferm i sense complicacions. I com aquesta diada va d’estrenes, els del barri marinar també han demostrat el seu potencial descarregant el primer 5d7 i a tercera també el 3d7a, els dos castells per primer cop descarregats després de la represa. Han acabat la diada amb un vano de 5.

PUBLICITAT