Un servei integral residencial al carrer del Mar acollirà fins a 16 persones sense llar

Tarragona posarà en marxa un nou recurs per donar suport a les persones sense llar. Es tracta d’un nou servei integral residencial al carrer del Mar, on podran viure 16 persones en situació de sensellarisme. Es preveu que pugui entrar en funcionament el pròxim mes de juliol, coincidint amb la signatura del contracte.

PUBLICITAT

En aquest servei, les persones que s’hi allotgin no tindran un temps definit, sinó que el temps s’adaptarà a les necessitats de la persona. A banda d’aquest nou recurs, l’Ajuntament de Tarragona també ha signat un contracte amb l’Agència Catalana de l’Habitatge i tindrà 5 pisos nous per a persones sense llar. Aquests, se sumen als dos que ja es tenien i estaran repartits per tota la ciutat. Els 5 nous pisos podran acollir unes 15 persones. La consellera de Serveis Socials, Cecilia Mangini, ha donat detalls del nou recurs al carrer del Mar.

Des del 2017, l’Ajuntament de Tarragona treballa en xarxa per poder donar resposta a les necessitats de les persones sense llar. Ara, s’ha elaborat un Pla Integral per treballar en la inclusió social de les persones que es troben en aquesta situació i poder revertir-la. També s’ha elaborat una diagnosi, que apunta que el perfil de persona sense llar a Tarragona és un home d’una mitjana de 48 anys, amb procedència espanyola i amb ingressos del sistema públic. En un 90% dels casos, les persones sense llar es troben al centre de la ciutat.

PUBLICITAT