Una aplicació per millorar la seguretat, el nou sistema digital de l’Àrea Metropolitana de Tarragona

Acord entre Tarragona, Reus, Cambrils, Mont-roig del Camp, La Canonja i Constantí per tirar endavant un sistema digital de seguretat amb visió metropolitana. La voluntat és la creació d’una aplicació mòbil gratuïta que faci fluida la comunicació entre la ciutadania i els cossos de seguretat, que podria entrar en funcionament a principis de 2025. L’app serà compartida i donarà la possibilitat d’enviar alarmes en temps real a les policies locals. 

PUBLICITAT

A través de l’aplicació, la ciutadania podrà denunciar actes d’incivisme. A banda, segons ha explicat l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, també permetrà a les persones que se sentin amenaçades prémer un “botó del pànic” que es connectarà directament amb la seva comissaria de referència. Amb l’autorització prèvia de l’usuari, un cop s’activi el botó, la policia tindrà accés a les dades personals, geolocalització, micròfon i càmera del dispositiu mòbil de la víctima. L’objectiu és que les policies locals puguin donar una resposta més ràpida i eficient en casos d’urgència. 

El projecte segueix un model ja establert en alguns municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, tot i que la idea s’està treballant de manera conjunta, cada Ajuntament haurà d’encarar el seu procés jurídic. D’aquesta manera, alhora, cada municipi podrà adaptar les funcionalitats de l’aplicació en funció a les seves necessitats. Els sis municipis adherits confien que més localitats del Camp de Tarragona se sumin a la iniciativa. 

PUBLICITAT