Una avaria talla el subministrament d’aigua a la demarcació de Tarragona

La canonada principal d’abastament del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) s’ha trencat aquest dissabte al seu pas per l’Ametlla de Mar, fet que ha obligat a tallar l’abastament d’aigua a una seixantena de municipis i a 25 empreses de la demarcació que hi estan consorciats. Segons ha informat el CAT en un comunicat, no s’han detectat danys materials importants, però es calcula que la manca de subministrament durarà unes 48 hores. Per aquest motiu, han comunicat als consorciats la incidència perquè activin recursos propis, com ara dipòsits i pous, per seguir subministrant aigua a la població. Operaris del CAT estan treballant en el punt del trencament, a l’Ametlla de Mar en un punt proper a l’autopista.

PUBLICITAT

Des d’EMATSA han informat a través d’una piulada que han activat els recursos estratègics d’emergència i el subministrament està garantit a Tarragona, els Pallaresos, la Canonja i el Catllar i recomanen fer un ús responsable de l’aigua.

https://twitter.com/ematsa/status/1469665888722894849

Es dona la circumstància que al gener del 2020 ja hi va haver un trencament de la canonada principal del Consorci d’Aigües de Tarragona, en aquest cas a l’Ampolla. Aquell trencament va provocar una baixada sobtada d’aigua que va arrossegar diversos vehicles estacionats, entre d’altres desperfectes. La inspecció va resoldre que les filtracions d’aigua salobre d’un rec van erosionar la infraestructura. Al novembre del 2021, el CAT va informar de l’inici d’una reparació de dos trams de la canonada, de sis metres cadascun, a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar.

PUBLICITAT