Una exposició sobre Sachsenhausen per generar esperit crític

El Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona acull des d’aqust dimarts l’exposició ‘El camp de concentració de Sachsenhausen (1936-1945)’. Una mostra que es basa en la propaganda i la manipulació durant el nazisme, i contraposa els relats per generar un esperit crític entre els visitants. 

PUBLICITAT

Marcel Biosca, comissari de la mostra, ha explicat al programa de Ràdio Ciutat de Tarragona, Bon Dia Tarragona, que el camp de concentració Sachsenhausen és el primer que es construeix des de 0, i que al ser pròxim a la capital, Berlín, va servir per experimentar. Biosca ha afirmat que “si coneixem Auschwitz és perquè es va aplicar a la perfecció allò que s’havia provat en aquest camp, i no es van repetir els errors”. El comissari creu que hi ha desconeixement sobre aquestes qüestions, i per això és important divulgar-ho.

Recordem que aquesta exposició es va inaugurar, inicialment, al CRAI del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. Després de passejar-se per la universitat, ha fet alguns canvis i estarà al pati Jaume I. Actualment Biosca està treballant en identificar les persones deportades de Balaguer, i també en una nova exposició, aquesta sobre el camp de concentració de Mauthausen.

PUBLICITAT