Una nova dinàmica gamificada s’incorpora a l’Hospital Universitari Joan XXIII per  ajudar els professionals a detectar la violència masclista

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona incorpora la iniciativa innovadora “Una mirada atenta” per a la detecció de la violència masclista a través d’una dinàmica gamificada.

PUBLICITAT

La dinàmica, dirigida als professionals sanitaris, ha estat dissenyada com un joc de taula que presenta situacions reals i complexes en les quals les dones podrien ser víctimes de violència masclista. Els participants reben progressivament informació sobre les explicacions i conductes de les pacients i els seus acompanyants a l’hora de rebre assistència a la urgència. A partir d’aquestes dades, els equips de professionals han de reflexionar i arribar a consensos sobre quines dones podrien estar experimentant violència masclista. El primer grup a participar ha estat un equip interdisciplinari format per membres de psicologia clínica, treball social, psiquiatria i residents de psicologia clínica encara que en les setmanes vinents s’espera incorporar els serveis d’urgències, ginecologia i obstetrícia i traumatologia.

Aquesta nova estratègia no només busca identificar casos de violència masclista sinó també educar i sensibilitzar els professionals de la salut sobre els senyals d’alerta i les diverses formes que aquesta violència pot adoptar.

PUBLICITAT