Una nova via terapèutica per tractar la diabetis i l’obesitat

Un grup d’investigadors centrats en els trastorns metabòlics anomenat DIAMET, juntament amb la URV i Centro de Investigación Biomèdica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabòlicas Asociadas han creat una via terapèutica. Aquesta destinada a tractar als pacients que pateixen de diabetis i obesitat amb bacteris que consumeixen el succinat per millorar la seva qualitat de vida.

PUBLICITAT

L’objectiu de la investigació era buscar la manera de millorar la salut de les persones que pateixen obesitat i diabetis. Tanmateix, definir una nova estratègia basada a disminuir els nivells del succinat. Han demostrat que amb aquest metabòlic que és molt efectiu, ja que millora la salut metabòlica i millora la qualitat de vida de les persones que ho pateixen. La coordinadora de la recerca, Sonia Fernández-Veledo ha recalcat que “han fet experiment amb animals i han aconseguit reduir els nivells de succinat”.

Ara mateix estan enfocats en fer assajos clínics i exploren noves vies i que en uns anys es podran portar a la pràctica en persones adultes d’aquí a uns anys.

PUBLICITAT