Una reacció química la causa més probable de l’explosió d’IQOXE

La Generalitat de Catalunya ha presentat l’informe que va encarregar per conèixer les causes de l’explosió de l’empresa IQOXE. Aquest estudi apunta que l’accident es va produir, en molta alta probabilitat no hi ha cap certesa, per una descomposició tèrmica de l’òxid d’etilè, una reacció química. Tot plegat seria la conseqüència d’un incendi previ a prop del reactor. Sobre els sistemes de seguretat l’informe diu que el sistema de detecció d’incendis i fuites no era l’adequat i la sala de control no estava ben protegida, per això demana seguir investigant. 

PUBLICITAT

Tot i això l’empresa que ha realitzat l’informe, DNV GL, ha explicat que s’han trobat diverses dificultats per realitzar aquest informe, entre elles la COVID-19 que no ha permès que es fessin tots els desplaçaments que haurien volgut, el secret de sumari, o no poder accedir al lloc dels fets per aquest, així com explica Manel Torrent, Director General d’Energia Seguretat Industrial i Seguretat Minera.

A partir d’aquí han fet unes recomanacions com ara garantir la identificació i gestió de riscos apropiada, revisar i millorar la gestió del procés de canvi, protegir la sala de control o edificis ocupats o aplicar bones pràctiques industrials per al sistema de detecció entre d’altres. En tot moment han assegurat que volen anar cap aquí per garantir la seguretat de la indústria química.

PUBLICITAT