Una tarragonina primera donant simultània de placenta i cordó umbilical

L’equip mèdic de l’Hospital Joan XXlll i el Banc de Sang i Teixits han assolit juntament amb una gestant de Tarragona, la primera donació simultània de placenta i cordó umbilical a Catalunya.

PUBLICITAT

Normalment, després d’un part, la placenta i la sang residual del cordó es rebutja i l’objectiu és de conscienciar perquè hi hagi cada vegada més dones que vulguin donar-los. La placenta serveix entre d’altres per extreure la membrana amniòtica i s’utilitza oftalmològicament. Per altra banda, la sang del cordó umbilical, es fa ús normalment pel trasplantament de medul·la òssia i a més a més, des de l’Hospital Joan XXIII han realitzat diferents assajos per fer-ho servir en altres circumstàncies. “Hi ha estudis que demostren que si s’espera un minut per tallar el cordó umbilical, hi ha suficients cèl·lules progenitores per la donació del cordó i no és un risc afegit al nadó”, ha esmentat el Doctor José García, hematòleg del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Joan XXIII.

A més a més, ha recalcat que “ara mateix ja han hagut 4 o 5 pascients que ja han fet donacions simultànies de placenta i cordó umbilical”.

L’Anna Jové és la protagonista d’aquesta història i la primera a fer-ho a Catalunya. Per ser donant com ho ha fet ella és ser major d’edat i no patir cap mena d’infecció o problemes en la sang.

PUBLICITAT