Unes 4.000 persones pateixen Alzheimer a Tarragona

Aquest dimecres 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona juntament amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona (AFA) han volgut valorar la feina feta i visibilitzar la malaltia i els reptes els quals s’enfronten les persones i els familiars afectats.

PUBLICITAT

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2030, 75 milions de persones estaran afectades per malalties que causen demència. L’any 2020, a les comarques del Camp de Tarragona, la Unitat de Trastorns Cognitius del Grup Pere Mata va explicar que més de 20.000 persones patien Alzheimer. A Tarragona, actualment, hi ha 4.000 persones que pateixen aquesta malaltia i, d’aquestes, més de 1.500 han passat ja pels serveis d’atenció mèdica. Amb tot, un membre de l’AFA, ha demanat que es destinin més recursos per investigar l’Alzheimer.

Cal remarcar que la majoria dels pacients són cuidats per les seves famílies i que, per tant, aquestes també es veuen afectades.

Finalment, la consellera de salut, Cinta Pastor, assegura que aquesta malaltia posa a prova a tot el sistema sociosanitari i que aquesta demana molts recursos econòmics i socials.

PUBLICITAT