Unes eleccions generals sense presència femenina al capdavant dels partits

Aquesta setmana es coneixia el nom de les persones que encapçalen totes les candidatures per a les eleccions generals del mes d’abril. A Tarragona a les últimes sis partits van obtenir representació, i la força més votada va ser En Comú Podem.

PUBLICITAT

Si bé el feminisme és un tema patent en aquestes eleccions hem de destacar que d’aquests sis partits, que van obtenir representació a Tarragona, cap té una dona que sigui la cap de llista. En Comú Podem té de número 1 a Ismael Cortés que es presenta per 1r cop. Per ERC torna a repetir Jordi Salvador, també repeteix pel PSC Joan Ruíz, Jordi Roca es presenta un altre cop pel PP i Sergio del Campo torna a ser el candidat de Ciutadans. En canvi Junts per Catalunya presenta com a cap de llista Josep Rull, que està en presó preventiva, i de segon Ferran Bel. Com es pot veure no hi ha cap dona que estigui al capdavant, la majoria van de número 2.

No és diferent en els partits que no van obtenir representació. Tots excepte Recortes 0 tenen un home al capdavant. Així doncs per 13 partits que es presenten a aquestes eleccions generals només una dona va al capdavant. Sembla que encara queda perquè hi hagi més dones que es posin al capdavant dels partits polítics.

PUBLICITAT