Unes restes romanes obliguen a refer la urbanització d’un solar a Tarragona on s’hi preveien fer 300 habitatges

L’aparició d’unes restes romanes en un solar a tocar del centre de Tarragona ha aturat la urbanització de 62.500 metres quadrats en els quals estava previst construir-hi més de 300 habitatges.

PUBLICITAT

La troballa es va fer a l’octubre i ara la Generalitat ha dictaminat que cal preservar els bens patrimonials i que si es vol tirar endavant la construcció, cal refer el projecte d’urbanització. De fet, els vestigis han sorgit “entre dos futurs carrers”, detalla el conseller de Patrimoni l’Ajuntament de Tarragona, Nacho García, que ha confirmat que el pla parcial 1, situat entre l’avinguda Andorra i l’avinguda Catalunya, s’haurà de refer de nou per la importància de les restes arqueològiques. Això fa inviable el projecte actual que ajudava a embellir l’entrada al centre de Tarragona per la N-240.

De moment, no es parla encara de museïtzació, ja que tot plegat es troba en un estadi inicial. A dia d’avui, al solar, entre matolls, vegetació i alguna tenda on hi viuen persones sense sostre, hi ha el rastre de les prospeccions amb les restes a l’aire lliure i monticles amb la terra extreta.

PUBLICITAT