Unió de Pagesos alerta del risc que pateix l’avellana

El sector de l’avellana perilla. Una cinquantena de pagesos s’han concentrat a la delegació tarragonina dels Serveis Territorials de Ramaderia i Pesca de la Generalitat aquest dimecres en una tractorada que s’ha originat des del Morell.

PUBLICITAT

La mobilització s’ha produït després de les nul·les respostes de la Generalitat sobre un sector en risc després d’una pèssima campanya aquest 2018, amb una producció del 30% o inclús menys en gran part al temporal de ventades i pluges. Un sector que segueix perdent hectàrees, de les 9.000 – 10.000ha amb les quals compten i que afecta al voltant de 700 famílies.

Rafel Español responsable nacional del sector de la Fruita Seca d’Unió de Pagesos, explica quines mesures són les que demanen.

El mateix Angel Xifré, director dels Serveis Territorials de Ramaderia i Pesca de Tarragona, valora com ha anat la reunió i quin serà el punt de partida, on prioritzen la situació que pateixen els joves.

Aquestes mesures es tractaran aquest dijous a Barcelona, amb la consellera Teresa Jordà i els diferents representants d’Unió de Pagesos.

PUBLICITAT