Unitat entre Ajuntament i Generalitat per conservar el patrimoni

Entesa entre la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona per col·laborar en diversos temes de patrimoni. Les dues institucions han acordat que crearan una Taula de Gestió del Patrimoni que estarà integrada per les administracions i entitats que tenen veu important en temes de patrimoni. En aquest sentit hi haurà comissions bilaterals cada tres mesos, per anar veient com s’avança. 

PUBLICITAT

D’altra banda aquest 2020 s’invertiran 684.000 euros en la Muralla de Tarragona, 342.000 que els posarà l’Ajuntament, i uns altres 342.000 euros que els posarà la Generalitat. El primer tram de la Muralla que s’arreglarà és el de la Baixada del Roser. A més també es crearà un conveni per la gestió i la difusió del patrimoni que inclou la conservació preventiva i el manteniment dels monuments. Les dues institucions invertiran 100.000 euros cada una durant 4 anys, prorrogable a dos anys més. Aquesta part de la dotació està superditada a l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament i la Generalitat. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, s’ha mostrat molt satisfet.

Per la seva banda la Directora General de Patrimoni i Cultura de la Generalitat, Elsa Ibar, ha explicat que sempre havia tingut contactes amb l’Ajuntament de Tarragona, però que fins ara no s’havia arribat a una col·laboració concreta.

Amb tot plegat l’alcalde de Tarragona també ha dit que quan hi hagi format un Govern a les Corts Generals anirà també a demanar col·laboració i diners, i la Directora General ha assegurat que l’Estat té moltes inversions pendents a Tarragona que no s’han pogut dur a terme per la “inestabilitat política”.

PUBLICITAT