Uns 400 treballadors de Repsol tallen l’accés al complex

Uns 400 treballadors de Repsol convocats per STR, CCOO i UGT s’han concentrat aquest divendres a les sis del matí per tallar l’accés al complex industrial de la petroliera a Tarragona. Aquesta acció coincideix amb l’arrancada de 72 hores de vaga, Toni Carmona, secretari general del comitè d’empresa de Repsol a Tarragona, estima que aquesta pot tenir un seguiment del 90 o 95%, ja que només han entrat al complex els serveis mínims.

vaga repsol
PUBLICITAT

El comitè d’empresa reclama la millora salarial i social dels treballadors dins de la negociació del conveni que està en marxa. Carmona manifesta que “han posat una dada límit d’un mes a la companyia perquè reaccioni i arribi a un bon acord”. Els talls i els piquets informatius han provocat retencions a les carreteres d’accés al polígon, tot i això, Carmona assegura que “la majoria de treballadors del polígon els hi han donat suport”.

L’última proposta de l’empresa augmentava un 2% el salari aquest 2022 i el secretari general detalla que “amb l’augment de l’IPC aquesta suposaria una perduda del 10% del poder adquisitiu”.

PUBLICITAT