Uns 43 habitatges seran rehabilitats i llogats per sota del preu de mercat

L’Ajuntament de Tarragona subvencionarà la rehabilitació de 43 habitatges de la ciutat, de les 49 sol·licituds que es van rebre, amb un total de 672.430,83 €. Els immobles entraran a formar part de la borsa de mediació.

PUBLICITAT

Els habitatges que rebran la subvenció estan situats la majoria a la Part Alta i a l’Eixample, un total de 13 i 12 respectivament. Tot i això, n’hi ha per totes les zones de la ciutat: al Barri del Port (5), Sant Salvador (4), Sant Pere i Sant Pau (3), Bonavista (2), Boscos (1), Serrallo (1), La Floresta (1) i a Camp Clar (1).

La consellera d’habitatge, Eva Miguel, ha assegurat que els preus de lloguer d’aquests pisos estaran entre un 10 i un 20% per sota del de mercat. Tot i que és conscient de la bona feina feta, la consellera remarca que no n’hi ha prou i que cal continuar.

Dels 43 habitatges que rebran l’ajut d’aquesta primera convocatòria, 11 ja han finalitzat les obres de rehabilitació i resten pendents del tràmit de pagament. Les persones propietàries disposen de sis mesos des de la notificació de la resolució de l’ajut per executar les obres. La subvenció es podrà cobrar quan es justifiquin les factures i el personal tècnic comprovi la realització dels treballs.

Miguel ha explicat que s’està treballant per obrir una segona convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges. Aquesta es podrà obrir gràcies als recursos econòmics sobrants de la primera convocatòria (427.569,17 €) i a la nova partida d’enguany (230.000 €) disposant, en total, d’un pressupost de 657.569,17 €.

PUBLICITAT