Uns resultats, diferents visions

S’acaben les eleccions generals, però a l’horitzó ja estan les eleccions municipals d’aquest 26 de maig. La pregunta és: com poden influir els resultats d’aquestes eleccions generals a les municipals? Gairebé tots els partits polítics amb representació dins l’Ajuntament de Tarragona creuen que no són el preludi de res.

PUBLICITAT

El PSC agafa volada, ja que és el partit que va guanyar les eleccions a Tarragona, l’única capital de demarcació on guanyen els socialistes. Tot i això, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, considera que no s’han de confiar de cara aquest mes de maig.

Per la seva banda, Pau Ricomà, alcaldable per ERC a Tarragona, s’ha mostrat molt content pels resultats obtinguts, i ha destacat que el seu objectiu és treballar per la ciutat.

El partit que també s’ha mostrat satisfet i positiu davant els resultats de les eleccions generals és Ciutadans. Un partit que ha augmentat el nombre de vots a Tarragona, tot i que no volen avançar-se ni creure que serà igual aquest mes de maig. Així ho explicava Rubén Viñuales, alcaldable de Ciutadans per Tarragona.

Des de Junts per Tarragona feien una lectura en clau catalana del diumenge 28 d’abril, i Dídac Nadal, l’alcaldable de JxTarragona, posava de manifest que s’ha evitat l’entrada de la dreta.

L’altra cara de la moneda era el PP. El seu cap de llista per Tarragona, José Luis Martín, reconeixia que els resultats havien sigut molt dolents.

Finalment, la CUP, que no es presentava en aquestes eleccions generals, ha volgut posar en relleu la seva preocupació per l’entrada de l’extrema dreta i els vots que han tingut a la ciutat. Així ho deia Laia Estrada, cap de llista per la CUP Tarragona. 

Si els resultats de les eleccions generals fossin similars als de les municipals el PSC es disputaria l’Ajuntament de Tarragona amb ERC. Tot i això ara caldrà veure la campanya electoral dels partits de la ciutat, i com avancen les eleccions municipals.

PUBLICITAT