“Verda i policèntrica”, el mòdel de ciutat de la CUP

Eva Miguel, cap de llista de la CUP a Tarragona ha estat la segona entrevistada de la ronda d’alcaldables al Bon Dia Tarragona. Miguel assegura que “les cupaires aspiren a tenir representació més gran possible al consistori, on ja han constatat que poden ser útils”.

PUBLICITAT

La candidata ha expressat la seva opinió entorn del POUM, explicant diverses consideracions diferents de la resta de partits. La formació anticapitalista fuig de la construcció de nou habitatge i prioritza “conservar la infraestructura verda i el litoral de la ciutat”, tot amb l’objectiu de “convertir la ciutat en un refugi climàtic”. En aquesta línia les cupaires projecten “un parc agrari a l’Horta Gran per garantir la sobirania alimentària a la ciutat”.

Per pal·liar la necessitat d’habitatge la candidata suggereix “mobilitzar els pisos buits i edificar els solars públics encara disponibles”. Pel que fa a la cohesió entre els barris, Miguel aposta per “un model policèntric” emparat en “un bon servei de transport públic”.

La candidata també s’ha mostrat crítica amb l’augment de l’activitat turística, defensant que “aquest model empobreix als ciutadans”. En aquesta línia des de la CUP s’oposen a “vendre la ciutat”, tot prioritzant “millorar la qualitat de vida dels residents sense la necessitat de créixer”.

PUBLICITAT