Viatjar sense saber quan arribaràs

Viatjar de l’estació de Tarragona fins a l’estació de França, a Barcelona, amb Rodalies és una odissea d’una hora i mitja aproximadament. Però aquest viatge es torna més tumultuós quan hi ha retard. I és que les línies de Rodalies que passen per Tarragona i van fins a Barcelona són les que més retards acumulen. Tres de cada cinc trens de l’R15 i l’R16, les que més s’utilitzen per anar de Tarragona a Barcelona, arriben amb un retard superior de cinc minuts. A aquests retards se’ls hi ha de sumar el que ja porten dins l’horari, així com explica Montse Castellà, de la Plataforma Trens Dignes.

PUBLICITAT

Per tant la taxa de puntualitat és baixa, inferior al 60%. Pel que fa a l’R14 que també connecta Tarragona amb Barcelona té una puntualitat inferior al 70%. I un rodalies que fa el trajecte similar, l’R13, té una puntualitat, en aquest cas, inferior al 75%. La mateixa que l’RT2 que enllaça Tarragona amb l’Hospitalet de l’Infant.

En aquest sentit l’estació de Tarragona és una de les que acumula més devolucions exprés. Es tracta del retorn de l’import del bitllet de tren quan va amb retard. Cal destacar que només es pot demanar en aquelles estacions on hi ha personal, per tant en moltes del Camp de Tarragona o les Terres de l’Ebre no es pot fer la petició.

Des de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril creuen que tot plegat demostra que no hi ha cap millora. Així ho ha explicat el seu portaveu Carlos Montejero.

A més dels retards s’ha de destacar que els combois que pugen de les Terres de l’Ebre i passen per Tarragona són dels més antics que encara hi ha, mentre que en altres punts del territori ja els tenen renovats.

PUBLICITAT