Victòria històrica del PSC a Tarragona

Ja no calen més sondejos. El PSC ha aconseguit una victòria històrica a la demarcació de Tarragona en aquestes eleccions autonòmiques. I és que el partit de la rosa encara no s’havia coronat mai a la demarcació tarragonina en unes eleccions autonòmiques. Aquest 12-M ho ha fet assolint 6 dels 18 escons que li pertoquen a la província, 2 més que als comicis del 2021. No gaire lluny ha acabat Junts+ amb 5 escons, dos més que Esquerra, que ha passat de ser la formació més votada a situar-se com a tercera força.

La candidata del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra.
PUBLICITAT

Els darrers 4 escons se’ls reparteixen PP i Vox a parts iguals. Pel que fa a la participació, a Tarragona ha estat d’un 55,45%, 6,6 punts més que a les darreres eleccions. Cal recordar que aquestes van ser perjudicades per la pandèmia. 

Victòria del PSC a Catalunya amb el Tripartit com a opció més viable

Des del punt de vista general i amb un 97,7% escrutat, el PSC també li ha guanyat la partida a les formacions independentistes amb 42 escons (+9). Junts+, per la seva banda, n’ha assolit 35 (+3), mentre que Esquerra ha caigut fins als 20, 13 diputats menys respecte als obtinguts en els passats comicis. La major remuntada ha estat la del PP, que ha sumat 12 escons passant de tenir-ne 3 a gaudir de 15. 

La resta de la representació se l’ha quedat Vox amb 11 diputats (+-0), Comuns Sumar amb 6 (-2), la CUP amb 4 (-5) i Aliança Catalana que irromp en el Parlament amb 2 escons. 

Aquest escenari només sembla deixar la porta oberta a una reedició del Tripartit, és a dir, un pacte entre PSC, ERC i Comuns Sumar, que tots junts fan 68 diputats. Sumen, per tant, majoria absoluta. En cas que no s’arribi a una entesa, els catalans podrien tornar a estar cridats a les urnes en tan sols uns mesos.

PUBLICITAT