Victòria històrica d’ERC a Tarragona

Victòria sense precedents d’ERC a la província de Tarragona. Per primer cop guanya unes Eleccions Generals en aquest indret. Les enquestes els donaven tres Diputats, però finalment n’han aconseguit dos. Una victòria que s’ha celebrat a la seva seu i on Jordi Salvador ha valorat els resultats i ha explicat què suposa això per a la formació.

PUBLICITAT

D’aquesta manera Jordi Salvador tornarà al Congrés dels Diputats, però aquest cop acompanyat de Norma Pujol. En total han aconseguit un 27,19% dels vots.

Per tant ERC s’imposaria per davant En Comú Podem que van aconseguir guanyar les últimes eleccions generals a Tarragona, i ara, aquest cop han patit un fort descens. Mantenen el Diputat, però han passat a ser l’última força del territori assolint el 12,18% dels vots.

El PSC queda segon amb 21,43% vots, gairebé 6 punts més que l’any 2016. Així doncs, Joan Ruíz torna al Congrés dels Diputats, així ha valorat aquests resultats.

Ciutadans també augmenta el nombre de vots a la provincia de Tarragona. Així doncs Sergio del Campo tornarà a ser Diputat, i ha aconseguit 12,53% dels vots. Finalment Junts per Catalunya ha revalidat el Diputat que ja tenia per Tarragona, que ara serà Josep Rull, en el lloc de fins ara Ferran Bel.

Cal destacar que el PP perd el Diputat que tenia fins ara i no tindrà representació per Tarragona.

Alta participació

Durant tot el dia ja s’ha anat veient que la participació seria molt alta, fins i tot històrica. I s’han confirmat les prediccions. A Tarragona la participació final ha sigut superior al 75%, gairebé 14 punts per sobre la participació que va haver-hi les últimes eleccions generals, l’any 2016.

 

PUBLICITAT