Villamayor: “Hem estat austers, rigorosos i professionals amb els Jocs”

Els Jocs Mediterranis tanquen amb un superàvit, provisional, de 152.659 euros. Així ho ha afirmat el Conseller Comissionat dels Jocs Mediterranis. Segons ha explicat, els ingressos van ser de 27,2 milions d’euros i les despeses de 27 milions. Villamayor ha afirmat que més d’un 50% d’aquests ingressos provenen d’empreses privades i un 46% subvencions. A més també ha destacat que la inversió que queda al territori és de 67 milions d’euros. Villamayor ha volgut reivindicar la feina feta i ha assegurat que “han estat cautes, austers i prudents.”

PUBLICITAT

El Conseller Comissionat dels Jocs ha volgut remarcar que els Jocs no deixen deute. I també ha destacat que presentaran la proposta que se’ls va fer arribar des de Ciutadans per gestionar l’Anella Mediterrània. Aquesta proposta pretén que la gestió es faci conjuntament entre el Patronat d’Esports i l’Empresa Municipal de Desenvolupament.

S’han venut 28.500 entrades

El nombre d’entrades venudes suposa un 15% de les que s’havien previst. En total entre les cerimònies d’inauguració, clausura i els esdeveniments esportius se n’han venut 28.490 i inicialment s’havia fet una previsió de 200.000. Això ha fet que es recaptessin uns 570.000 euros de les entrades sense descomptar el 10% que s’emportava l’empresa que venia. Víctor Sánchez, director general de Tarragona 2018, ha explicat que estava sorprès per les poques entrades que s’havien venut.

Pel que fa al marxandatge també s’ha ingressat menys del que s’esperava.

Des de la Fundació han assegurat que a hores d’ara deuen 6,3 milions d’euros que s’aniran pagant progressivament. Apunten que estan pagant els àrbitres per disciplines esportives i que immediatament ja estarà tot pagat.

L’oposició critica la Comissió Informativa dels Jocs

Els Consellers de la CUP, ERC, ICV-EUiA i PDeCAT assistents a la Comissió han criticat que no se’ls ha facilitat cap tipus d’informació abans de realitzar la Comissió i que s’ho han hagut de preparar tot a partir de les informacions que sortien als mitjans de comunicació. A més també asseguren que no s’han sabut respondre preguntes concretes i que la comissió ha generat més dubtes que respostes, així ho explicava Pau Ricomà, Conseller d’ERC.

Per la seva banda la Consellera de la CUP, Laia Estrada, ha marxat abans que acabés la Comissió perquè ha assegurat que no estava servint per res, i ha afegit que els Jocs s’han pagat, majoritàriament, amb diners públics.

Arga Sentís, Consellera d’ICV-EUiA, ha explicat que ha demanat una altra comissió informativa abans del Ple Monogràfic on espera tenir més informació, ja que creu que aquesta havia sigut poc operativa.

Didac Nadal, Conseller del PDeCAT, ha explicat que no s’han sabut respondre moltes preguntes, i aquestes són d’interès per a tota la ciutadania.

Des de Ciutadans no han volgut fer declaracions ni tampoc des d’Unió. Cal destacar que el conseller d’aquest últim també ha marxat abans que acabés la Comissió Informativa dels Jocs Mediterranis.

PUBLICITAT