Violència masclista, més visibilitat però sense fre

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, s’han convocat diversos actes reivindicatius d’entitats i organitzacions. 

PUBLICITAT

La Violència masclista és una xacra molt vigent encara avui dia. La Regió Policial del Camp de Tarragona en l’àmbit de parella, ha rebut, fins al 3r trimestre, 1096 denúncies, i en l’àmbit familiar, 231. 

També en aquesta regió s’han atès 277 víctimes en l’àmbit familiar, i han detingut 116 persones, 6 d’elles menors. Les xifres en l’àmbit de parella encara esgarrifen més, ja que s’han atès a 1.103 víctimes i s’han detingut a 541 homes, tots d’ells majors d’edat. L’edat mitjana de la majoria de les víctimes està entre els 13 i 25 anys, i la dels agressors entre els 18 i 25 anys. Una tònica que es va repetint durant tot aquest temps, ja que, Laura Guxens, Directora del Servei d’Intervenció Especialitzada a Tarragona, explica que atenen persones molt joves. 

Gerard Mañé, Mosso responsable del Grup d’Atenció a la Víctima de la Comissaria de Tarragona, ha explicat que la tendència en termes de denúncies és la mateixa que els anys passats i no han notat un repunt. 

Totes aquelles persones que pateixin alguna situació de violència masclista poden contactar al telèfon gratuït que no deixa rastre 900 900 120, i també hi ha una forma de contacte a través de whatsapp als Mossos d’Esquadra, el seu número és 601 000 11 22

PUBLICITAT