Visca Santa Tecla!

La pluja ha canviat els plans del matí d’aquest dia de Santa Tecla i ha fet suspendre les tradicionals matinades, tot i això, el repic de les campanes de la Catedral han despertat, un any més, la ciutat de Tarragona per començar el dia de Festa Major.

@SantateclaTGN Foto: Marc Colilla
PUBLICITAT

Sens dubte, més enllà de ser una data especial i assenyalada per a totes les tarragonines i tarragonins, enguany, el retorn del seguici, els balls parlats o els castells fan d’aquesta Santa Tecla una festa major memorable i que sembla l’inici de la recuperació de tots els actes i d’un apropament a la normalitat.

La jornada d’avui compta amb actes durant tot el dia. Fins a 6 representacions de Dames i Vells i 3 tandes de lluïment del seguici popular centraran l’activitat a la Plaça de la Font i a la Plaça de la Pagesia, però el Camp de Mart tampoc deixarà de ser protagonista en aquest últim dia festiu de Santa Tecla amb el vermut xaranguero de Les Barraques amb els Tocabemolls.

Un dels actes més esperats i especials serà el més recent i que ni tan sols figura al programa de festes. Tarragona tornarà a veure castells, de fins a màxim 3d7, després de l’autorització del PROCICAT. Un fet que marca un punt d’inflexió pel món casteller i que es representarà a la diada de Santa Tecla amb les 4 colles de la ciutat.

A banda dels actes més tradicionals, les visites guiades i les portes obertes d’alguns espais com la Catedral també formen part de l’oferta per gaudir del dia d’avui, com també el teatre a càrrec de la Sala Trono.

El concert de Ball de Gralles a les 22.30h de la nit acomiadarà aquest dia de Santa Tecla. La festa major posarà punt final a la seva programació demà amb la tronada final i amb l’esperança posada en gaudir d’una Santa Tecla com sempre l’any vinent.

PUBLICITAT