Xavier Graset: “Veig una ràdio local molt arrelada i necessària”

Va començar a la ràdio cobrint jornades electorals a Ràdio Popular i a Ràdio Reus. I de seguida es va incorporar a la nova Ràdio Salou. Al cap de pocs anys, entra a Catalunya Ràdio on ha desenvolupat gran part de la seva dilatada trajectòria radiofònica. Els darrers 9 anys, però, s’ha centrat a la televisió dirigint i presentant el programa d’actualitat política ‘Més 324’.

PUBLICITAT

El vila-secà Xavier Graset ha estat convidat al programa d’entrevistes que celebren el centenari de la ràdio a Catalunya i els 10 anys de Ràdio Ciutat de Tarragona. Graset recorda com una etapa molt interessant i formativa els seus primers anys a les emissores del Camp de Tarragona. Una versatilitat que li va servir posteriorment per encarar registres d’informació i entreteniment. 

A Catalunya Ràdio, Graset va dirigir la tertúlia de sobretaula ‘L’Oracle’ durant 9 temporades (2006-2015), però abans va ser durant set anys corresponsal a Madrid, va ser sots-director d’El matí de Catalunya Ràdio i va presentar el programa sobre valors “Líquids”.  El periodista creu que l’emissora pública ha fet una bona tasca durant 40 anys i que les ràdios locals estan molt arrelades. 

Graset reconeix que falten veus del sud de Catalunya als mitjans d’àmbit nacional i que és difícil combatre el centralisme de Barcelona. Pel que fa al futur professional, el periodista vila-secà admet que no se’l planifica i que li agradaria tornar a fer ràdio a diari. 

PUBLICITAT