Covid-19: Xifres de rècord

El Conseller de Serveis Generals de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, ha explicat que la presència de la Covid-19 a les aigües residuals de Tarragona és més alta que mai i, per tant, la situació és de rècord.

PUBLICITAT

Per aquest motiu, Fortuny demana a la ciutadania que sigui responsable i vagi amb precaució, ja que estem davant d’una situació molt delicada. Els resultats que ha publicat són de fa dos dies, i els barris on hi ha més concentració són els de Sant Pere i Sant Pau, el Barri del Port i Sant Salvador.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, aquests segueixen a l’alça a la ciutat de Tarragona. El Departament de Salut ha notificat que el risc de rebrot ha augmentat fins als 2.395 punts, 312 més que ahir. La velocitat de contagi tampoc millora i se situa al 2,16 i la incidència acumulada a 14 dies és 1.105,59.

Al Camp de Tarragona tampoc milloren les dades. En les darreres hores s’han registrat 75.139 casos confirmats per PCR o test d’antígens, 1.425 més que ahir i hi ha hagut tres defuncions més. El risc de rebrot puja 241 punts fins als 1.953 i la velocitat de contagi puja 15 centèsimes fins a l’1,81. La incidència a 7 dies se situa ara en 715. L’índex de positivitat de les proves diagnòstiques és de 14,34%. Ara mateix, en aquesta regió hi ha 87 pacients ingressats, set més que ahir.

Per tant, podem afirmar que la nova variant està agafant força i la propagació del virus és major. L’efecte post-Nadal tampoc ajuda i es preveu que en els propers dies segueixin augmentant els indicadors.

PUBLICITAT