Els Xiquets de Tarragona sense local temporalment

L’Ajuntament de Tarragona ha tanca el local dels Xiquets de Tarragona la Carrer Santa Anna per risc d’esfondrament. En aquest sentit, els matalassers no podran assajar a l’interior de la seva seu social, a causa d’unes esquerdes que s’haurien detectat a la part posterior de l’edifici. Els tècnics van decidir aquest dijous clausurar l’edifici.
Des de la colla asseguren que es tenia constància de les esquerdes el 2016 i que els tècnics municipals hi van posar uns testimonis de guix per veure com evolucionava la situació.
El coordinador de la junta dels Xiquets de Tarragona, Gerard Ciurana, assegura que mai s’havia estudiant l’estat real de l’edifici, que té més de dos segles d’antiguitat.

PUBLICITAT

Els Xiquets han enviat un missatge als seus castellers anunciant-los que aquesta nit no es podrà assajar al local, però que s’està treballant amb l’Ajuntament per trobar una alternativa. El mateix Ciurana assegura que una possibilitat és assajar a la Casa de la Festa, on ja hi assagen les gralles de la formació, però que es busquen altres espais possibles.

Cal recordar que els matalassers estan immersos en la temporada castellera, ja que van començar els assajos fa d’un més. Segons el consistori, es coneix aquest problema des de fa temps, i s’estaven cercant solucions.

PUBLICITAT