Yeregui, de Tarragona a Uganda per la cura del càncer del coll uterí

La metgessa especialista en medicina interna, de l’Hospital Joan XXIII Elena Yeregui ha rebut el Premi Ramon Teserach. Un reconeixement per la seva labor en el Projecte de Cribatge de Càncer de Cérvix (coll uterí) al país d’Uganda.

PUBLICITAT

Yeregui va anar com a voluntària a través de l’Associació Idiwaka dins de l’ONG África Directo. Van contactar amb ella, ja que és experta en el VIH. El mes de març juntament amb un equip multidisciplinari, es van dirigir a Uganda, amb l’objectiu de començar un programa de cribatge i poder-los ensenyar i donar-los les eines, el material necessari perquè en uns anys puguin desenvolupar el programa per ells mateixos.

Elena Yeregui, metgessa especialista en medicina interna i investigadora predoctoral de l’institut d’investigació sanitària Pere Virgili, ha esmentat a Ràdio Ciutat de Tarragona, en el programa Bon Dia Tarragona, que “en l’àmbit personal i professional li agradaria repetir l’experiència un altre cop”.

El premi ha estat de 3.000 euros que aniran dirigits a l’associació per la pròxima campanya en l’octubre i comptaran amb més suport econòmic i material.
PUBLICITAT