La Liga EBA canviarà el seu format per la 20/21

La Liga EBA canvia de format. No se sap encara si el Club Bàsquet Tarragona pujarà o no a la LEB Plata, una de les places seria pel conjunt tarragoní, ja que el Vic ha renunciat a la seva plaça. El que ja és segur és que si el club tarragoní continua a la Liga EBA, la disputarà en un format totalment renovat i enfocat a la crisi sanitària del coronavirus. 

PUBLICITAT

La Federació Espanyola de Bàsquet renuncia als descensos a la Copa Catalunya, o la Primera Autonòmica en altres comunitats, però acceptarà els ascensos. En aquest cas, quatre equips catalans, dos balears i dos aragonesos s’incorporaran a una Conferència C de fins a 36 equips. Fins ara els 28 equips que confomaven la conferència es repartien en dos grups de 14 equips. Tampoc serà així la propera campanya. Amb els 8 nous equips, el format passarà a ser de tres grups de 12 escurçant la temporada regular per poder-la iniciar una mica més tard, cap al mes d’octubre. 

Amb el nou format s’amplia la lluita per la part alta i per arribar a una lligueta posterior a la fase regular que definiria els classificats per disputar la fase d’ascens a la categoria de bronze del bàsquet estatal. 

PUBLICITAT