L’esport tarragoní diu “Ja n’hi ha prou”

L’esport tarragoní s’ha sumat a les protestes dels darrers dies contra les noves restriccions de la Generalitat amb la plataforma Ja n’hi ha prou. L’esport més afectat a la comarca ha estat el bàsquet amb les principals entitats del territori veient afectats els seus entrenaments de la base així com alguns del primers equips de la ciutat. 

PUBLICITAT

És el cas dels principals equips tan masculins, com el CBT de LEB Plata, i el Salou i ADT de Liga EBA, així com els principals equips femenins com el TGN Bàsquet. Tots ells s’han vist obligats a readaptar-se per poder seguir entrenant sobretot als equips dels més petits, però altres com el TGN també esperen encara l’inici de les competicions pel seu Copa Catalunya. Les manifestacions d’aquest cap de setmana també han servit per alertar que aquestes mesures poden ser devastadores per l’esport base i amateur.

La incertesa s’ha instaurat en el territori i les competicions d’àmbit català que van veure com s’ajornaven les competicions fins a l’inici de 2021 i ara, després de desconèixer la ruta de les federacions, tornen a ajornar el seu inici sense una data clara a l’horitzó. 

L’esport a Tarragona està molest, enfadat, perquè consideren se’ls ha menyspreat en aquesta pandèmia i asseguren que mentre han estat entrenant no han tingut cap contagi intern. De fet, els seus entrenaments van començar sense mascareta i ara l’ús de la mateixa és obligatori pels esportistes que també consideren aquesta mesura inapropiada pels més petits i per la pràctica esportiva. Santi Benito, president del Club Bàsquet Salou assegura que l’esport és segur com han afirmat moltes altres institucions.

Santi Benito, president del CB Salou, assegura que fer esport és segur

D’altra banda i davant les noves restriccions, molts equips del Tarragonès han vist alterat el seu calendari d’entrenaments nadalencs. Alguns com el Salou han programat entrenaments a l’aire lliure per tal de mantenir la forma física i fins i tot han fet entrenaments de bàsquet als espais a l’aire lliure com marca la llei.

Santi Benito explica com s’han adaptat per complir amb la llei i continuar entrenant

A l’espera de veure què decideix el Govern de la Generalitat en els propers dies, els equips ultimen la seva llarga pretemporada sense conèixer encara si aquest serà un any en blanc o si en algun punt de 2021 es podrà reprendre la competició. 

PUBLICITAT