Les competicions de base suspeses si es prorroga l’estat d’alarma

La Federació Catalana de Bàsquet suspendrà la majoria de competicions base si s’accepta la pròrroga de l’estat d’alarma. La notícia s’ha conegut aquest cap de setmana on la Federació s’ha pronunciat sobre la fi de la temporada per a molts joves. En termes esportius, aquesta suspensió afectarà a tots els equips tarragonins que comptin amb equips base que no estiguin disputant la divisió preferent de la seva categoria.

PUBLICITAT

D’altra banda, el que no s’ha decidit encara és el futur de les competicions sèniors ni de com es finalitzarà la temporada 2019/2020. En aquest sentit, la Federació ha afirmat que la finalització dels campionats sènior i preferents no serien possibles si la lliga es reiniciés més enllà del 17 de maig. És per això que encara no volen suspendre definitivament la competició.

A conseqüència de la decisió, es procedirà a retornar la part proporcional de les Quotes de Participació que ha hagut de pagar cada club.

La Federació Catalana també es reserva, per ara, decidir sobre els possibles ascensos o descensos de categoria. Es vol esperar a la decisió de la Federació Espanyola que afectarà directament la resta de competicions catalanes. Els principals afectats en cas de no tenir dret a ascendir serien el Club Bàsquet Tarragona, el TGN Bàsquet o el Bàsquet Teresianes que es trobaven líders a les seves respectives categories.

PUBLICITAT