Condemnat un llevador per un avortament per imprudència greu

Destaquem la sentència dels jutjats contra un llevador de Joan XXIII, l’inici del marxandatge dels Jocs, un any abans que comencin i el balanç de mig mandat d’ERC. Parlem del nou entrenador del Nàstic

I
PUBLICITAT

 

LA JUSTÍCIA CONDEMNA A UN LLEVADOR DE L’HOSPITAL JOAN XXIII
Culpable d’un delicte d’avortament com a conseqüència d’una imprudència greu. Aquesta ha estat la sentència del jutjat penal número 1 de Tarragona per un cas de fa vuit anys. Els fets daten del 20 de setembre del 2009, quan la víctima va ingressar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per donar a llum. El llevador, malgrat les proves mèdiques realitzades, ca decidir que no calia que fos hospitalitzada, i la va fer tornar a casa. Hores després, va tornar a l’hospital amb els fets en situació de danys greus. Li van practicar una cesarea urgent, però el fetus va néixer amb parada cardiorespiratòria.
El cas va ser denunciat per l’associació en defensa del pacient, i s’ha resolt amb una sentència de multa i inhabilitació de 3 mesos. A més del pagament d’una inhabilitació, els costos de l’acusació i els interessos pagats des de l’asseguradora. La sentència recau en el comadró que va prendre la decisió de no realitzar la cesarea i a l’Institut Català de la salut, com a responsable subsidiari.
El condemnat va reconèixer els fets durant el judici oral.

 

TARRACUS, EL PROTAGONISTA UN ANY ABANS DELS JOCS
En 365 dies començaran els Jocs Mediterranis, si tot segueix el calendari planificat a dia d’avui. En motiu de l’aniversari, s’ha presentat la línia oficial de marxandatge, que estarà protagonitzada per Tarracus, la mascota dels jocs i que es començarà a comercialitzar a l’estiu. Una de les propostes és el “Tarracus Parade”, sis rèpliques de Tarracus de dos metres i mig que rebràn el tractament d’artistes locals i de fora
La decisió d’aplaçar-los es va fer pública el novembre de l’any passat i es va atribuir a la manca de compromís per part de l’Estat espanyol en donar finançament. En el seu moment, no es va fer menció de les infraestructures que encara no estaven construides, entre altres deficiències de l’organització. Els jocs doncs, està previst celebrar-los del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018.
L’alcalde de la ciutat assegura que tot avança satisfactòriament, gràcies a les noves línies de finançament europees i privades.

 

ERC NO ESTÀ SATISFET AMB EL GOVERN NI AMB LA SEVA PROPOSTA URBANÍSTICA
Esquerra Republicana proposa la creació dels consells de Districte a la ciutat. Es tracta d’òrgans de participació ciutadana, que dividirien la ciutat en cinc districtes. Aquest òrgan estaria format per representants polítics, en minoria, i per les associacions i entitats presents a la zona. Un òrgan de caire consultiu, que té l’objectiu de detectar les principals necessitats de cada zona a través de les persones que coneixen millor l’àmbit territorial. Pau Ricomà, portaveu d’ERC Tarragona assegura que així es supleix la mancança de processos participatius a la ciutat.
De moment és una proposta que el grup municipal vol acabar de tancar amb converses amb les entitats implicades. La proposta dividiria la ciutat entre llevant i ponent, nord, i dos districtes de centre. De moment, no es tracta d’una proposta immediata, ja que, segons els regidors d’ERC, cal madurar-la i acabar-ne de polir els detalls.
Ricomà, acompanyat dels seus regidors, també ha fet valoració de mig mandat, i ha estat negativa. El republicà ha criticat als socialistes per haver fet aliança amb els partits de dreta, així com ha retret la presumpta implicació del partit en casos de corrupció sota investigació. També ha fet esmena a unes polítiques urbanístiques que consideren nefastes. Així, ha assegurat que per les properes eleccions té el suport per tornar-se a presentar i la voluntat de guanyar-les, però no descarta l’opció de pactes.

 

EL NÀSTIC

Lluís Carreras es presentarà aquest dilluns a les instal•lacions del Nou Estadi com a nou tècnic del Nàstic de Tarragona. El tècnic de Sant Pol de Mar no estarà sol, sinó que vindrà acompanyar de Sergio Dorado, que realitzarà de segon entrenador. Amb incògnites queden encara les figures de Manolo Martínez i Xisco Muñoz, un retirat i l’altre després del seu paper com a segon entrenador.  El nou projecte grana posarà la primera pedra aquest dilluns, però immediatament Carreras vol treballar ja en la confecció de la plantilla. De fet, ja sonen alguns noms com a possibles incorporacions, Dongou o Manu Lanzarote, poden ser dos del conjunt grana aquest estiu. Ambdós ja saben el que es jugar amb Carreras i Lanzarote va compartir inclús la seva etapa al Sabadell.

 

L’APUNT

En el marc de la revetlla de Sant Joan, un dels elements tradicionals que omple les taules aquella nit són les coques. Sobre elles en parlarem a l’espai Plaça Corsini d’Adrià Recasens, que ha descobert els seus secrets de la mà de la Pastisseria Conde i del seu propietari, Josep González.

PUBLICITAT